BAGAIMANA MASA DEPANKU

Hello readers and followers . Do you have a nice day ?? I got a bad day . hehe . Why ? The Chemistry 2 paper was so difficult . I just can pray that i will not fail for that subject . Amin . Ok . Going back to our topic . Macam mana masa depan aku nanti ye ? Adakah aku akan dapat kerja yang aku nak ? Atau adakah kerjaya aku nanti memang terang-terang lain daripada apa yang aku harapkan ? Dengan siapa aku akan kahwin ea ? hehe . Bila dah sebut pasal masa depan , of cozzz la automatik fikir pasal tu . Adakah aku akan kahwin dengan orang yang aku kenal ? ataupun sebaliknya ? hmm . Quite difficult to think about it . Belajar pun tak habis lagi . Jangan nak mengada fikir pasal kahwin (mak aku cakap , bukan aku ye) . 

Dulu masa kecik-kecik dan umur setahun jagung bakar , cikgu selalu tanya nanti dah besar nak jadi apa . Cikgu ni takde soalan lain ke nak tanya , dah beriban anak murid dia . Asyik-asyik soalan tu jugak dia tanya . Ala , korang pon suka kan kalau cikgu tanya pasal tu. Kerjaya yang paling glamor masa kecik-kecik dulu mesti doktor , jurutera , guru . Kalau budak tu update sikit , keluar la cita-cita dia nak jadi astronaut . Apa itu astronaut ? Ala , takkan tu pun tak taw . Orang yang selalu pasang ASTRO kat rumah kita tu . Yang tu la ASTRONAUT . Tinggi betul cita-cita budak kecik-kecik ni kan . Tu masa aku dulu la . Masa budak-budak sekarang , cikgu tanya nak jadi apa , diorang pun mula la menjawab,

Murid A: Saya nak jadi pilot la cikgu . Sebab pilot handsome . Saya nak jadi macam Aaron Aziz dalam cerita Adam dan Hawa tu . 

Murid B : Saya nak jadi macam Neelofa je . Boleh pakai baju seksi-seksi , nanti masuk berita . Then orang gosip , nanti glamor la saya,cikgu . 

Murid C : Cita-cita saya takde la hebat macam diorang,cikgu . Saya cuma nak jadi macam JUSTIN BIEBER je . *ok . lempang je budak camni 




Sape pernah beli benda ni , cepat komen !! hehe 


Ok . Yang ni aku mengaku aku pernah main . hahaha . Love u so much, TIANG !!


Handphone zaman sekarang dah nak sama besar dengan benda ni dah . Benda ni pun touch screen jugak . :p

Masa depan saya nanti dah takde benda-benda ni semua . Kalau ada pun dalam muzium je kot . Kalau zaman sekarang ada budak-budak still main chewing gum lipas kat atas tu , mesti dah kena lempang dengan kawan dia kan ? Maklum la , budak-budak sekarang dah manja . Semua nak jadi manja macam Iphone . Kekadang korang kena la jadi kebal cam Nokia 3310 sikit. 


Ha , nampak tak kekebalan yang terserlah disitu ? Patot la train asyik accident je sekarang . 

By the way , apa yang aku nak simpulkan kat sini ialah kita tak payah nak fikir-fikir sangat pasal masa depan kita ni . ALLAH dah tentukan apa masa depan kita . Mana la syarikat nokia tahu yang Nokia 3310 ni akhirnya membawa kepada kecelakaan train . Err . apakah motif aku ni sebenarnya ? hehe .. Apa yang aku taw ialah cita-cita aku nak jadi engineer dah semakin pudar . haha . susah doe . :p

ok . nampaknya setakat ni je la bebelan saya yang motifnya tercampak entah ke mana . Otak dah mengalami kesesakan lalulintas akibat tidak tidur kebelakangan ini . Wish me luck for my final exam ok . TQ for reading !! (^_^)

ASSALAMUALAIKUM 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Dapat S3 !!

Hi guys . Tak sabar nya nak bagitau !! haha . I got my dreamy phone !! ok . sangat teruja . Actually aku dah lama mengidam samsung galaxy S3 ni . Akhirnya dapat jugak . Alhamdulillah . Aku beli benda alah ni dengan duit aku taw , dan sedikit dari sponsor . haha . Tq bagi yang orang yang baik hati tu ye (^_^) . Aku dah tak tahu nak cakap apa lagi . Jom usha sikit phone baru aku ni . Kahkahkah . :p


bila dah dapat , kita usha la benda kat dalam pulak . semua dia dah bagi . Tadi aku dah order casing s3 secara online . malas la aku nak pegi carik . buat penat aku berjalan je . so , nak tengok casing yang aku tempah ? errm , tak payah lagi la . nanti dah sampai , aku tunjuk kat korang ye . :))

Aku sangat berpuas hati dengan S3 ni . Screen besar . Best betul bila tengok video . Image pun terang dan sharp . Aku rasa macam screen tu lagi better dari mata aku . Nama lagi HD Amoled kan . Fungsi dia sama je macam yang dalam iklan tu . 




For your information , that's is not my lappy ok . That's my friend's lappy . Hahaha . So , tu je yang aku dapat kongsi dengan korang buat masa ni . Just to share my happiness with uollzz . haha . Ok . bye !!

p/s: cerita di atas hanya rekaan semata-mata . Sebenarnya aku masih menabung untuk beli benda alah ni . See ya ! :p

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Copycat

Hi guys . Let's start our day with



COPYCAT . I'm sorry but i can't stand them . I really hate copycat . Agaknya diorang ni dah takde kerja lain nak buat . Asyik nak tiru orang je . Diorang ni takde matlamat hidup ke ? Aku tak faham la korang ni . Apa yang korang nak sebenarnya ? Please live by your own . Don't disturb me . I don't have time to think about this kind of stupidity . Please be matured . Grow up ! You are not kid anymore . Takkan la semua benda yang aku buat korang nak tiru . Tetiba i feel like i'm an entertainer . *ok.dreaming. 

Copycats , you should be you . Do not copy others attitude . You're special . You're the one that born with some attitude that only you have it . Hargai la sikit apa ALLAH dah bagi . Ni tak , orang pakai baju pink , korang pun menyibuk la nak pakai baju warna sama . Orang makan roti , korang pun nak makan roti jugak . Orang tulis entry pasal dia sakit perut , korang pun nak tulis jugak . Mana letaknya kelebihan korang ?? Bagus sangat ke orang tu sampai korang nak tiru dia ? Tolong la jangan jadi bodoh sangat . Kadang-kadang aku rimas hidup dikelilingi orang macam ni . Aku ni bukan la siapa-siapa . Aku manusia biasa je . Kalau nak tiru sangat apa yang orang tu buat, cari la orang yang lebih bagus dari aku . Aku sendiri banyak kekurangan . So , stop copying what i've done . 





♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Aurat

Ingin saya share sedikit cerita mengenai aurat . Bila terbaca status-status facebooker and twitterian mengenai aurat , saya sedikit kecewa mnegenai pandangan mereka . AURAT WAJIB DITUTUP ! yes , it's are 10000% true but you are wrong about the concept . Sometimes , i heard my friend , especially the boys , are
judging us as the women to cover our aurat dengan cara wearing the "tudung labuh" . It's not wajib to wear the "tudung labuh" because apa yang wajib ialah menutup aurat , bukan bertudung . Even kita pakai selendang ke apa , tudung bawal ke tapi tutup aurat , itu adalah tidak berdosa .

Pernah terjadi suatu peristiwa dimana semasa aku ke kafe universiti , aku ternampak seorang perempuan yang tidak memakai tudung dan membiarkan rambutnya menjadi tontonan umum . Alangkah kecewanya aku bila aku mendapat tahu bahawa bila dia pergi ke kuliah , dia selalu memakai tudung . Bila ditanya ,

"mengapakah awak memakai tudung semasa pergi ke kuliah? "

si dia menjawab ,

" saya memakai tudung kerana saya malas nak uruskan rambut saya bila waktu pagi , kena keringkan lagi , sikat lagi . Nanti lambat la saya nak pergi kelas . Lagipun saya nak menghormati ilmu . "

Ia adalah sangat baik untuk menghormati ilmu tetapi pada pandangan ALLAH , sia-sia sahaja usaha dia memakai tudung itu . Ibarat seorang pelacur yang sembahyang . SubhanALLAH . sama-sama la kita berharap dia akan berasa insaf dan akan perbetulkan niat dia memakai tudung itu . ISLAM itu sebenarnya berasal dari diri kita sendiri .Apakah bezanya kita dengan non-muslims jika kita tidak menutup aurat ? Gembirakah kita apabila agama suci kita musnah dan dipandang rendah oleh masyarakat non-muslims gara-gara tidak menutup aurat?

Bila kita sudah menutup aurat , belajar la untuk memperbaiki yang lain . tingkatkan amalan-amalan yang membolehkan kita menerima keredhaan ALLAH dan membuat orang berfikir bahawa ISLAM is really beautiful .



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

MATLAMAT SEORANG BAKAL ENGINEER

Hye and hope u guys have a nice day for today . Me proudly said that i'm a future engineer to be . To be a really2 dedicated and good engineer is not easy . I just got pointer 3.0 in my mid sem exam . so sad :((
but i realised that i should change for my sake . and also for my mom and dad's sake . I rejected the JPA's offer to study at Cambridge University , United Kingdom because i do not want to becoming someone else except ENGINEER . InsyaALLAH . 





that's is the Cambridge University where i should go . I want the scholarship but i change my mind to study at   Malaysia ONLY . so , i rejected the scholarship and struggling for another scholarship from JPA after i've finished my asasi at University of Malaya . There are another 6 months to finish it . Now , my final exam is just around the corner . Everyone gets stres and some still doing their same hobbies . Just "LAZY"ing , did not attend the classes , hangout with their boyfriend and girlfriend . Such a waste of time . 

My mission for asasi is i want to achieve the highest CGPA or pointer that i qualified to get . I know that i will not get 4 flat because my mid sem exam's result will influence my CGPA . So , if Faculty of Engineering of University of Malaya accept me to further my studies there , i strongly determined to get the first class honour of Engineering . I did not decide yet what course i will choose but it totally have to relate with engineering . 

my motivation comes from a story of an oil and gas engineer of University of Malaya . :))

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

kisah seorang pasumian

Anyeong ! Dah 2 minggu dah kita puasa kan . tapi aku tak sempat lagi nak wish selamat menyambut Ramadhan . takpe la , aku wish Selamat Hari Raya je lah . hehe . This is my first year to enjoy my Ramadhan  at Universiti Malaya . Selama 18 tahun aku hidup , ni kali pertama aku berpuasa di negeri orang . Akhirnya , dapat jugak aku gelaran "perantau" . Ce usha tajuk kat atas tu . Aku cuma nak share beberapa gambar yang boleh menunjukkan kisah hidup aku kat sini . errr . macam bagus sangat sampai nak tunjuk kan ?

air terjun buatan . depan DTC . hehe . kalau rasa stres,boleh la jemput mandi

Gambar tu aku hambek masa nak pergi pekan buku . Sory la aku tak boleh tunjuk gambar pekan buku tu sebab aku snap gambarnyeeee . Saje je letak gambar ni dulu . Biar korang yang nak masuk UM ni excited tahap giler-giler dulu . Ingat! UM ni 'bersenang-senang dahulu , bersusah-susah kemudian" (petikan ayat dari MR.Z , lecturer budak fizikal for computer science subject ) . Aku pun dah dapat rasa benda tu . Orang lain cuti lepas exam tapi kitorang cuti sebelum exam . WHY?WHY?WHY? Sebab dia tak nak bagi kita ENJOY . haih , sentap betol . :p

tempat tinggal kami !! ni asrama untuk gegurl ok ? haha

Bila malam menjelma , sape-sape yang rasa stres tu boleh la pergi chillkan diri anda di tasik KK12(Kolej Kediaman ke-12) . Macam-macam hal jadi kat sini . Kebanyakkan pasumian ni sambut birthday kat tasik ni la . Lepas tu ada la yang kena baling dalam tasik tu . Ada yang dating . errr . *untunglaaa . :)

Cantik kan kolej kami ? Sila la excited untuk datang !!!

Dari segi fizikalnya macam tu la kolej kami . Nak tengok bilik nya pulak ?? boleh jerr . Tapi jangan kutuk . Hanya pujian yang dibenarkan . hehe . Just kidding . 















I'm a physical'student . So , there is no BIOLOGY reference books . :)



That's all for today . TQ for supporting me ! 
p/s:waiting for my mid-sem result .

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Satu Bulan Dah Berlalu ...

Dah lama gila aku tak update miss epalburuk ni kan . Kesian pakwe aku . Asyik-asyik dia tanya " bila nak buat entry baru ? Dah bersawang dah blog tu . " Hehe . Sabar la sikit . Bukan senang nak mengarang ni . Dah la aku memang tak minat menulis ni , sebab aku kan PEMALAS . ok , back to our topic . Satu bulan dah berlalu . Dah satu bulan dah aku berhempas pulas di Universiti Malaya ni . Asasi is tough . Kalau korang tak boleh kawal stress , korang mungkin tak boleh survive kat sini . Jadual kuliah kitorang kat Pusat Asasi Sains Universiti Malaya or known as PASUM ni memang full . Rehat 1 jam je . Kelas start pukul 8 pagi sampai 5 petang . Tapi sebab dah terbiasa , benda ni jadi ok . Dah jadi sebahagian dari hidup kitorang .


Kat atas ni la tempat kitorang belajar tiap-tiap hari . Aku snap picture tu dari tingkat 6 . Hehehe . Time tu aku kena masuk makmal kimia untuk buat experiment . Aku paling benci buat experiment sebab demonstrator tu asyik suruh buat cepat-cepat je . Dia ingat senang ke ? Tapi tu la cabaran nya kan . Belajar tak ada yang senang .Yang paling penting , kat PASUM,korang kena bersaing dengan student-student genius . haha . Jangan ingat kitorang kat PASUM ni tak pandai , benda yang kitorang belajar lagi banyak dari budak ambik A-Level untuk oversea . :))

Walaupun sibuk , aku tetap ada masa untuk jalan-jalan tengok KL . Study tu study jugak tapi ENJOY tu pun penting . Most students kat UM , bila weekends , ramai yang pergi "rumah kedua" diorang . Rumah kedua diorang tu MID VALLEY la . Bila weekends je , mesti ramai budak UM kat situ .


Ok . Terus abaikan muka diatas yerr *dah agak tembam. Upload tu sebab nak tunjuk yang aku pergi Pavilion jerrr . Haha . *gelak setan . Tour guide aku = Incik Naili Irfan a.k.a Cik Boyfie . Sebab dia la urat kaki aku dah mula membengkak . Asyik-asyik dia ajak aku keluar je . Haih . Hehehe . *Padahal aku sendiri yang nak keluar . Ok , isi penting yang aku nak cakap sebenarnya ... Lagi 2 minggu aku nak balik rumah !!!! HAHAHA * gelaksampaipengsan . =,=" . So , tamatlah entry aku untuk kali ni .

p/s: Sebab tulis entry ni , tutorial Algebra and Geometry aku tak siap-siap lagi . :p
♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

WAHHH ! AKU DAPAT PERGI UM !!

Hai readers and my followers . korang sihat tak sekarang ? maaf la sebab aku dah lama tak update blog . aku sibuk sikit . ermm , actually sibuk banyak . Maklumlah kan , keputusan permohonan kemasukan ke universiti pun dah diumumkan , so aku bebanyak sibuk uruskan hal-hal untuk persediaan ke universiti . Keputusan kemasukan tu betul-betul buat aku happy + lompat-lompat atas katil . Walaupun bidang pengajian nya bukan pilihan pertama yang aku pilih tapi aku bersyukur . Janji dapat universiti yang aku nak . kan,kan,kan ?



NO. KAD PENGENALAN : 940605******
NAMA : NORSHAHIRAH BINTI CHE NORA @ NORAZMI


TAHNIAH!
ANDA TELAH BERJAYA DITAWARKAN PROGRAM PENGAJIAN SEPERTI BERIKUT:


KOD PROGRAM: M0020
NAMA PROGRAM PENGAJIAN : ASASI SAINS FIZIKAL
                                        :UM-UNIVERSITI MALAYA


Dengan ini , saya Norshahirah binti Che Nora @ Norazmi menerima tawaran tersebut dan akan bergelar pelajar asasi sains fizikal pada 27 Mei 2012 ini . Alhamdulillah . 

p/s: Aku telah berjaya menghadiri temuduga jpa pada 9 Mei lepas . Sekarang , aku tengah menunggu   keputusan samaada berjaya atau tidak untuk ke korea . :)) 



SELAMAT HARI MAMA . hehe . <3 <3 <3




♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Aku Mahu Bunuh Diri !

Hidup terasa sunyi . Aku mula merasakan ALLAH itu tidak adil . Kenapa DIA menduga aku disaat aku dilanda cinta . Hidup pun dah tak berguna . Si dia pun dah tinggalkan aku . Betapa malangnya nasibku . Ya ALLAH , cabutlah nyawaku sekarang . Aku tidak bisa bernafas dan mengharungi kehidupan ini tanpa cinta si dia .SubhanALLAH . Begitu sempit pemikiran khalifah ALLAH yang putus cinta . Saban hari , kedengaran di radio , tersiar di televisyen , tersebar di internet , mengenai manusia yang bunuh diri kerana ditinggalkan kekasih ."Terjun dari tingkat 12 kerana bergaduh dengan pasangan"."Simbah asid kerana cemburu". Aku percaya bahawa Nabi Muhammad S.A.W. begitu sedih mengenangkan situasi dan akhlak umatnya . Kenapa kita mengagung-agungkan si dia sampai terlupa siapa pencipta kita ? Kenapa kamu sanggup mencabut nyawa sendiri ? Tidak malukah kamu kepada ALLAH yang menghidupkan kamu ? 

Orang yang paling boleh menyakitkan hati kita ialah orang yang paling kita cinta . Jangan anda hancurkan maruah dan hidup anda kerana cinta . Terlupakah anda pesan bijak pandai :
"Cintailah sesuatu itu sekadar saja, berkemungkinan ia akan menjadi kebencianmu pada suatu ketika, bencilah yang engkau benci itu sekadar saja, berkemungkinan ia akan menjadi kecintaanmu pada satu ketika."Sebagai hamba Allah, renungilah maksud firman Allah dalam surah Al Baqarah, " Ada sesuatu perkara yang kamu cintai tetapi itu membawa keburukan kepada kamu. Ada pula sesuatu perkara yang kamu benci tetapi sebaliknya ia membawa kebaikan kepada kamu. Sedarlah kamu tidak mengetahui, Allah-lah yang lebih mengetahui."

Dahulu dia la yang terbaik . terhebat . dan segala ter,ter lagi . Apabila ditinggalkan dia la yang terjahat , terburuk dan lain-lain .Hebatnya dugaan 'frust' ni kan ? Bila bercinta, "abang sayang ayang " , " papa sayang ibu " . tapi bila dah putus , " bila masa aku pernah sayang kau hah ? " , " eh , jangan panggil macam tu boleh tak ? geliiiiii laaaa . " Bila bercinta , segalanya -galanya rasa nak bagi kat si dia . sampai maruah pun sanggup kamu cemarkan . Wahai perempuan , usahlah terlalu murah ! Ingatlah yang kamu mungkin akan ditinggalkan apabila si dia telah mendapat apa yang diingini . 

Para umat Nabi Muhammad S.A.W. yang soleh dan solehah , bersyukurlah kamu apabila kamu putus cinta dengan manusia kerana kamu semakin dekat dengan ALLAH S.W.T. Aku juga tidak terlepas dari pengalaman pahit ini . Aku juga pernah merasakan apa yang kamu rasakan . Saban hari aku menangis .Tidak rela hati ini untuk berjauhan dengan si dia. Apatah lagi apabila melihat si dia bahagia bersama wanita lain . Setiap saat aku memohon kepada ALLAH agar dihapuskan perasaan ku terhadapnya . Kerana itu juga , aku semakin kuat . Aku semakin dekat dengan ALLAH . Jiwaku tenang . Emosi ku stabil . Aku malu kerana menangis disebabkan manusia dan bukan disebabkan ALLAH.Aku menulis bukan untuk memberitahu diri ini baik.Aku menulis hanya untuk memberitahu diri ini supaya menjadi baik.Bersama menginsafkan diri dalam mencari keredhaan Ilahi.

Masa telah membawa semua sejarah hitam itu pergi . Setiap yang berlaku tidak akan dapat kita mengubahnya kembali . Sejarah tidak dapat dilupakan . Tetapi sejarah mengajar kita untuk belajar menerima hakikat dan memulakan hidup baru .InsyaALLAH ada hikmah disebalik apa yang terjadi . Amin .
ikhlas dari saya : Norshahirah 


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Menuju masa hadapan :)

Happy thursday readers . minggu depan dah masuk bulan baru . bulan yang mungkin akan memenatkan aku . wahhh . macam best je kan . keputusan samaada aku layak ke tak pergi interview program khas JPA , keputusan UPU yang akan menentukan aku dapat masuk Uni mana , shopping barang-barang keperluan untuk masuk Uni lagi . part yang paling best tu mestilah shopping kan . hehe . btw , kmarin aku dah semak keputusan kemasukan ke matrikulasi 2012/2013 . aku dapat pergi kat kolej matrikulasi PERLIS . dia nak suruh aku pergi Langkawi laaaa tuuuu kan ? haha . best jugak wei . dapat usha mat-mat saleh kat situ . dapat borong coklat kat Haji Ismail Group. Setiap kali nak balik rumah , mesti beli kat mama set pinggan mangkuk . *memangdasarperempuan :p

Tadi aku pergi shoot gambar passport . Malu betul aku tadi . Mamat yang tolong hambek gambar tu handsome gilerr kowt . errr , MAAFKAN SAYA *ala-ala zizan . Secara automatik , senyuman ku berganda .perasaan malu semakin menebal.  oh tidak . *apasal tetiba gedik je entry aku kali ni . 

Mama cakap nak gambar berapa keping . erm , aku cuma cakap tak tahu je . then , mama cakap kat orang kedai tu . "gambar tu buat 36 keping la " .waahhh .  mengalahkan Neelofa pulak . then , aku tanya mama , "comel ke tak gambar ni" (dalam standard form untuk memahamkan korang) . Mama cakap "apasal tembam sangat pipi neh " . Dengan rasa rendah diri nya , aku cakap berat badan aku dah naik 3kg sejak duduk rumah ni . alaaa . tembam pon tembam laa . janji cute . hahaha *gelaksampaistroke

Then , aku mesej cik boyfie . "awak , nak tengok gambar passport saya yang 'cute' lagi 'comel' tak ?" . dia reply . "nak . " . jawapan dia memang tak ikhlas kan . kahkah . macam la aku kisah kalau dia tak nak tengok pon . 
secara konklusinya , siapa nak tengok gambar passport aku ?? siapa excited nak tengok ?? SAYA . SAYA !!

see . pipi TEMBAM kan ? gara-gara lemak 3kg  . 
ok . akibat terlampau gedik melihat abang camera man yang handsome , aku jadi tersipu-sipu malu . MAAFKAN SAYA . apa pendapat korang tentang gambar aku ? adiosss . :)))

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Siapakah ?

Olaaaa . dah lama la tak update blog (padahal baru berapa hari kan ? . :p ) . hehe . cuba tengok tajuk kat atas tu . hmm . siapakah ? siapakah apa ? cuba korang teka . kalau betul , aku bagi gula-gula seposen dua . teeet . masa menjawab dah habis . nasib baik , kalau tak rugi gula-gula aku . sebenarnya siapakah adalah ditujukan kepada manusia . bukan animal yerr .kalau untuk animal , kita tak guna siapa , kita guna apa . eh,apasal aku tetiba jer jadi nerd neh ? aigooo . ok2 . back to normal . 

Sebenarnya aku pun tertanya-tanya siapakah manusia itu . Alaa . muka tak de la comel sangat , tapi kenapa la aku asyik teringat kat dia je . sape orang tu ? begini cerita nya . 

pada suatu hari . jeng,jeng,jeng . woi , korang ingat ni cerita seram ke ? aku bukan david teo nak buat cerita camtu . then , aku bangun pagi dengan gembira . ohhh,segarnya udara pagi . aku lihat henset ku . perghh . orang tu la .yang aku asyik duk teringat . memang annoying kan aku la . bangun-bangun dah tengok dia . tapi comel la pulak bila tengok banyak-banyak kali kan . so , aku buat keputusan untuk tengok banyak kali . err , heeee . Setelah hampir 5 minit melihat wajah comel tersebut , aku bangun untuk mandi . Ketika hendak mengambil air di dalam baldi , aku ternampak wajah manusia tadi . waahhh . nampak muka dia la dalam air . tengok . dah tergendala aktiviti aku . Dengan cepat aku mandi dan tergesa-gesa keluar .

Ketika menghadap cermin , sekali lagi wajah itu muncul . Kenapa aku asyik nampak dia je ? angau ke ? Takpe la . dah nampak tu layan je la . aku tetap sabar sambil berfikir . sape la orang tu ?

Then , bila aku bukak facebook(fb) . 

mai aiiii . muka ni lagi . dah takde muka orang lain ke dalam dunia ni ? cisss . boleh dia buat peace kat aku ? memang makan penampar betul la . dah la aku dah lama cuak dengan budak ni tapi dia buat derkk je . muka memang innocent . kalau korang duk kat tempat aku , aku rasa dah lama dah korang bakar budak ni . Huh . comel pulak gambar fb dy .jeles betul aku . tapi aku rasa gambar edit tu . kalau nak bandingkan dengan aku , memang aku lagi comel la kan ? *wink2 .

so , kesimpulannya . korang nak tengok tak budak tu ? ni ha . tengok la puas2 . muka ni memang annoying kan aku je . 

ni la manusia tu . mana tak annoying . muka cam aku kowt . nama pon sama . ish3 . :p


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Langkawi versi 1

Annyeong Haseyo readers ! Entry kali ni pasal aku lagi . dan lagi dan lagi . nasib la korang jadi follower aku kan . hehe . jangan sentap nooo . try korang usha tajuk entry kat atas tu . hari ni aku nak cheritha kisah aku pegi Langkawi baru-baru ni . Alaaa . bukan nye banyak pon versi yang aku nak buat . ada laaa dalam 5 keatas . haha . IJK (I'm Just Kidding) la sayang . So,malam Selasa tu aku dah bertolak pergi Langkawi . erm , aku bawak pilot . pilot bas ye adik2 sekalian .  Actually aku ikut rombongan SK Bunut Susu . Hanya para guru sahaja yang ada . Alaaa . Tarak best betul laa . Aku nak usha bebudak kecil pun tarak boleh . Nasib baik jugak la . Kalau tak , memang terserlah kegatalan aku mengorat budak kecik . :p

Perjalanan ke sana berjalan dengan lancar . Fuhh . Lega yang teramat . Tapi dalam bas tu , aku asyik duk teringat kat cik boyfie aku je . Last-last aku tido . Nasib baik dia tak ganggu aku dalam mimpi .Kalau tak , memang aku hempuk dah budak tu . Bila dah sampai , terus pegi jeti . Sebab sampai awal , aku sempat photo shoot dulu sementara menunggu feri.

Haha . Muka tak cukup tidur . cam mayat hidup . errr . :))

Tepat pukul 8.15 pagi .
ting-tong . perhatian kepada pelancong yang akan menaiki feri pada pukul 8.15 pagi , sila beratur di pintu masuk  sekarang juga . Wahh . Berdebar dah aku nih .
Alin : sa , feri kito sapa doh . 
Aku : ho , tak sabar doh nih . naik feri pon terasa srupo naik kapal titanic . haha .
Alin : gilo slalu la mu neh .
Aku : janji aku ENJOY !!
Alin : aku harap kita akan dapat pengalaman yang tak akan dilupakan . 
Maka dengan itu , berbaris la kitorang ke dalam feri tersebut . Muka memang excited giler . nak tengok ?



sejuk giler . aku rilex je . (padahal bibir dah biru)



"Sayang , alin dah naik feri ni .Kalau la sayang ada " . 



Ish3 . Posing apakah itu ? ce teka ? ^_^


Perjalanan memakan masa selama sejam . tapi terasa sekejap disebabkan kehadiran mamat-mamat hensem diatas feri ye . Aku dan Alin mengambil peluang mencuci mata sepuas-puasnya . Eye mo tidak diperlukan lagi . :))


so,apa pendapat korang ? bagi yang tengah mencari calon suami ke,mak mertua ke ,boleh la naik feri . sekian . 


akan bersambung.....

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Tutorial : Cute Scrollbar

Olaaa . haha . macam ayat cik boyfie aku je kan ? err . actually aku nak buat tutorial pasal scrollbar hari ni . sebelum aku lupa , baik aku ajar korang cepat-cepat . bagi korang yang dah tahu tu tak payah la korang nak buat jugak . tuto ni bagi yang tak tahu je ok darling ? hehe . so , let's go !

sebelum tu aku nak tanya . korang kenal ke tak scrollbar tu apa? bagi yang dah kenal tu bagus la . tapi bagi yang tak kenal , boleh usha gambar kat bawah ni ye ? ^_^


haaa . nampak tak anak panah tu tunjuk kat mana ? tu la scrollbar . hehe . nak buat scrollbar camtu tak ? kalau nak , jom ikut tuto ni ye sayang ? :))

Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expands Widget

Ctrl + F , cari code
]]></b:skin>
 Copy paste code dekat bawah ni pulak DIATAS code tadi .

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background:#FDEEF4;
}

::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color:#FDEEF4;
border:1px dotted #64C4EA;
}

::-webkit-scrollbar-thumb {
background:url(URL GAMBAR);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

HIJAU : warna background scrollbar
MERAH : letak url gambar yang korang nak .
BIRU : korang boleh tukar samaada nak solid , dotted atau dashed
PURPLE : warna bagi dotted korang . code warna DISINI atau SINI

Preview dulu lepas tu baru save okey dear !

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Cara terbaru virus HIV tersebar ?




Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya... Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau
telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati... Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat
virus HIV. Ianya berlaku di Hawaii jadi berhati-hati... ...

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman... jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di
dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya
meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda.

Sila SEBARKAN maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja ok ? ^_^
kalau dah sakit tu,sakit la sorang-sorang . jangan libatkan orang lain . buat susah je .peace !

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Maaf ke Tak Maaf ?


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

You and Me

Hehe . tengok tajuk pun dah taw aku nak cakap pasal apa . adoyaaiii . banyak betul pakwe aku . setiap post mesti orang laen . haha . aku tak mintak semua tu . anggap je takde jodoh . errr . ye ke ? 5 APRIL 2012 . bermakna betul tarikh tu . ada apa ye ? alaaa . cuba korang tengok 'a thousand years' aku tu . cuba kira tarikh seminggu 2 hari sebelum tarikh post ni . dapat tak 5 April 2012 ? hehe . Actually aku dan dia dah lama "kenal" . tapi kitorang tak ingat tarih kitorang "kenal" tu . So,kami pilih 5 April untuk hari kami . 

hadiah sebagai penyeri hari kami .

cantik tak ? hehe . terharu sangat . :)))

Dia bagi gelang tu kat aku sebagai tanda kitorang bertunang kapel . Saja la tu bagi gelang kat aku sebab nak suruh aku trima dia . haha . Aku makan la jugak rasuah sikit-sikit . Sayang , lain kali bagi banyak2 ye . habib jewel ke , refflesia ke . haha . 

Meh aku citer sikit perangai "orang tua" naili ni . Disebabkan umur dia 2 tahun lagi tua dari aku , aku panggil dia "orang tua" ye . Dia ni ermmmmm .. macam mana eh ? alaaa . macam dalam gambar tu la . cute2 camtu . yang tak berapa nak tinggi tu . haha . tapi ada satu benda yang aku dengki pasal dia . erm . mata dia warna hazel . huh . sumpah aku meyampah . hehe . dia ni my senior kat sekolah dulu . tuannya gila-gila . caring yang terlebih,memang mengalahkan doktor .Hobi dia hari-hari ialah berangan yang dia tu perfect . hehe . banyak la awak punya perfect . perasan je lebih . :p 

tapi dia baik . dia banyak bagi nasihat kat aku .selalu je dia cakap " awak , jangan nakal-nakal tau. " . hehe . macam tau-tau je aku ni nakal .dia buat aku rasa cam aku ni kawan baik + gf dia. senang untuk aku share semua benda dengan dia . dia sabar je dengan perangai aku yang bagai ehem2 ni . insyaALLAH aku akan repair perangai aku sikit-sikit untuk jadi yang terbaik untuk dia . 

thank you so much ,my dear naili .  ilysm and 4 a thousand years . <3


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

It's Hurt

It's hurt when you opened someone profile and you saw this . "sorry . this page is not available." .  that's means you have been blocked by her or him . Sedih betul rasanya hati ni . Walaupun aku anggap dia sebagai kawan je tapi aku tetap sayang dia . sayang sebagai kawan . Aku sedih bila orang buat camtu kat aku sebab aku rasa aku dah buat dia terluka . I'm sorry,friend . Awk , walaupun kita dah tak macam dulu , saya tetap harap kita dapat berkawan . :))



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

A Graduation Day .

Hai readers . tepat pada tarikh yang comel iaitu 5 April 2012 yang lepas . haha . skema giler dowh ayat aku . actually pada hari tu , sekolah nenek aku ada buat majlis graduasi untuk pelajar-pelajar lepasan SPM 2011 . dan aku tercalon la untuk bergelar graduan pada hari tu . haha . pelajar yang mendapat sekurang-kurangnya C dalam semua mata pelajaran je yang dapat hadir dalam majlis ni .so,aku ? mmg la xde C . Untuk pengetahuan korang , aku cuma dapat 9A je untuk SPM 2011 tu . agak sedih tapi aku dah bersyukur .

wif me , cik yan . one of my bff . love u lah syg .


me wif my mama . mmuahhhh !!


wif arief or dikenali dgn nama ah chong . 

ehem . teka la sape . haha .

pada tarikh tu jugak la . ada orang melamar aku . eh ? melamar untuk jadi girfriend laaaa . hehe . 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

A Thousand Years

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
Watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
Standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you

Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more



p/s:i dedicate this song to you,naili irfan.

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

ketika DIA memilihmu untukku

Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi ‘kita’..
Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Doaku

Ya ALLAH , jika telah ENGKAU catatkan dia milikku dan tercipta buatku , maka satukanlah hatinya dengan hatiku dan titipkanlah kebahagiaan antara kami agar kemesraan itu abadi . Dan YA ALLAH , YA TUHAN-ku yang Maha Mengasihi , seiringkanlah kami melayari hidup ini , perkukuhkan yang sejahtera dan abadi . 
 
Tetapi YA ALLAH , seandainya telah ENGKAU takdirkan dia bukan milikku , bawalah dia jauh dari pandanganku , luputkanlah dia dari ingatanku , dan peliharalah aku dari kekecewaan olehnya . Serta YA ALLAH YA TUHAN-ku yang Maha Mengerti , berikanlah aku kekuatan , melontar bayangannya jauh ke dada langit , hilang bersama senja nan merah , agar aku bahagia , walaupun tanpa bersama dengannya . Dan YA ALLAH yang tercinta , gantilah yang telah hilang , tumbuhkanlah kembali yang patah , walaupun tidak sama dengan dirinya .

YA ALLAH YA TUHAN-ku , pasrahkanlah aku dengan takdir-MU. Sesungguhnya apa yang telah ENGKAU takdirkan, adalah yang terbaik buatku , kerana ENGKAU Maha Mengetahui , segala yang terbaik buat hamba-MU ini .

YA ALLAH , cukuplah ENGKAU sahaja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan di akhirat . Dengarlah rintihan dari hamba-MU yang daif ini . Jangan ENGKAU biarkan aku bersendirian di dunia ini mahupun di akhirat nanti . Usah ENGKAU juruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran.Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman , supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup , ke jalan yang ENGKAU redhai , dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh dan solehah . Amin , Ya Rabbal A'lamin . 


Bingkisan doa dari Dr.Hm Tuah 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

SpeechLess :l

aku bagi ganbar je kat korang hari ni . malas nak taip banyak-banyak . hehe .

  
abaikan batu permata di dagu tersebut . ;p








time ni aku pegi Jom Masuk U . hehe . kbai . :))

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;