Hello Kitty

Assalamualaikum .

arinie takmo cakap banyak-banyak . tengah-tengah hias blog tadi , terjumpa la satu benda ni . hehe . warna ? mesti la PINK . alaaa . pink lagi . tade warna lain kerr ? ish , ikot aku laaa . sape suruh ajar aku minat warna pink . 

ni versi pengantin kowt .




 ok. dah la tu . aku pun dah nak tido ni . assalamualaikum korang .

encik hairie . nak yang besar tu boleh tak ? haha . *gelak kejam .


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Sejak bila aku minat RED JAMBU

Assalamualaikum . 

anak sape laaa yang bertuah ajar aku minat warna pink neh haaa . warna alah ni jugak la yang korang nak suruh aku minat kan ? adoyaiii . ish , apasal tiap-tiap malam aku update blog aku neh . dah gila blogging kott . nasib korang la follow aku tuu . mesti dashboard korang bersepah entry aku kan ? kan kan kan ? *perasan kau jahhh .

ehem . maaf . terlepas batuk di tangga . nak dijadikan cheritha , tengah aku sedang blogwalking , aku terbaca entry sorang blogger ni . ermm . femes gilerrr la blogger ni . nak taw sape ? ish . korang search mr.google , then taip irine nadia ok ? hehe . aku terbaca entry dia pasal satu camera ni . memang menusuk qalbu la warnanya . agak childish . tapi pompuan memang childish . so , nak gaduh ? aku dah malas membebel . bukan korang baca pon entry panjang-panjang . kat bawah ni gambar camera tu . terjah !! .


berpinar mata aku tengok .




ada sape2 nak jadi boyfie aku tak ? boleh la kirim ni kat rumah aku ye . confirm i terima .*gedik



eh , macam mainan adik aku laaa . ta kesah . nak jugak !!



ok. setakat tu jer untuk hari ni . aku nak pegiiii berbulanmadu .oppss . silap . nak pegiiii beradu laa . adios . assalamualaikum .

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Cinta Lama

Assalamualaikum. 
Pernah tak korang rasa perasaan putus cinta ? sha dah pernah rasa . rasa nya pedih sangat . sedih giler doh . huh . bukan setakat hingus yang keluar tapi dengan air liur sekali . hehe . takde la sampai macam tu kan ? erm . sha pernah hilang orang yang sha sayang . sebab ? nak tolong orang lain . dia orang pertama yang sha sayang . sampai sekarang pun . tapi dia dah tak kisah . dan sha pun tak nak la nampak cam tergila-gilakan dia . so, sha mengalah . 

sha kenal dia masa tingkatan 2 . time tu kami pergi kuiz keselamatan jalan raya . hensem ke dia ? haha . kanak-kanak , please don't judge people by their looks . cantik , hensem tu bergantung pada mata yang melihat . kita cakap tak hensem , tapi orang lain cakap hensem . dan begitulah sebaliknya . manusia tak ada yang perfect sayang oii . so, cukuplah sekadar sedap mata memandang , sedap lagi bahu memikul . then , kami start bercakap bila dia tengok sha makan MC FLURRY . sebab tu sha suka makan benda alah tu . heee . time tu on the way balik dari kuiz tu . then , kami sama-sama join group gamelan sekolah . merata kami pergi . sejak dari tu la kami rapat .

bila dah masuk form 3 , kami sekelas . jodoh la tuuu . haha . tengkorak kau jodoh . tu nama nya nasib . haha . sha suka tengok dia senyum . sha suka tengok dia buat kelakar . hehe . semuanya masih segar lagi . then , kami kapel . wahhhh . bahagia letteww . dah , senyap . 

bila dah masuk pertengahan form 4 , kami clash . bukan atas kerelaan . but , semuanya salah sha . sha tersepit antara cinta pertama dan rasa simpati kawan . btw , anggap je la kisah kami dah tamat kat situ . kalau la masa boleh diundur , kan best camtu . huhu . 

sekarang , mungkin dia dah bahagia dengan orang lain . ish , asyik-asyik sha kena duk sorang-sorang lagi . boring la . ada orang nak teman tak ? hehe . 

Cinta Sejati Hanyalah Kepada ALLAH yang Maha Esa

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

To My Friends

Assalamualaikum . sha tak taw nak cakap macam mana sekarang ni . ada something yang sha nak bagitau kat kawan-kawan sha . tak kisah la yang lama ke , yang baru ke , asalkan dia kawan sha . sha sayang korang semua . tapi sha terasa hati sangat dengan sesetengah kawan sha ni . consist of man and woman . sha tak taw apa yang korang rasa pasal sha . sha bukan nak sentap . tapi perangai korang ni buat sha sedih . setahu sha , sha tak pernah buat jahat kat korang . tapi kenapa korang buat sha camni . maafkan sha kalau sha ada buat apa-apa salah . mungkin ada perangai sha yang sha rasa ok , tapi korang tak boleh . dalam hati sha , i always love you . 

dulu kita ok je kan . tapi sekarang dah lain . tak pernah sekali pun sha berputus asa mintak kita ok macam dulu . mungkin masing-masing dah ada kehidupan sendiri . tapi tak kan nak mesej tanya khabar pun tak boleh . sha taw korang nak jauhkan diri dari sha . bila sha tanya kenapa , korang tak nak jawab . kalau betul sha salah , bagitau apa salah sha . itu lebih baik dari senyap . sha sentiasa fikirkan korang . korang mungkin tak ingat kan sha langsung pun kan  . haha . tak pe . kasih sayang tak perlukan balasan . sha tak taw la kenapa orang suka sangat tuduh sha buat benda yang sha tak buat . sha tak kisah kalau orang tak nak percaya kat sha pun . Allah itu maha melihat . DIA tahu apa yang sha rasa dalam hati sha . DIA tahu apa yang sha buat dan apa yang sha tak buat . 

sha tak nak cakap panjang-panjang . cuma sha cuma nak kita jadi macam dulu lagi . sha merayu sangat . tapi kalau memang dah korang tak nak , tolong la bagitau sebab nya yang sebenar . sha sayang kan persahabatan kita . 

FRIENDSHIP NEVER ENDS 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Tutorial : Cute Cursor

Assalamualaikum . hai kawan-kawan . hari ni sha nak ajar korang cara nak tukar cursor . kalau korang tak faham , boleh tanya sha ye . :)

1.Mula-mula korang tekan SINI dulu . :)


2.Then , korang pegi kat dashboard > design > page elements > add a gadget > html/javascript  .

 3.copy code dibawah dan paste di ruangan html/javascript tu ok .

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL CURSOR), progress;}</style><a href="URL CURSOR" target="_blank" title="Cute Cursor"><br /></a>

 4. perkataan warna pink : url cursor yang korang nak . then , bila dah siap, tekan preview . kalau dah jadi , save je la ok . :)

5.kat sini sha dah sediakan cursor untuk korang . sila la ambik , jangan malu-malu ye . :)

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur273.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur278.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur274.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur279.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur275.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur277.cur






♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Tutorial : Buang Navigation Bar

Assalamualaikum . ni tutorial sha yang pertama taw . so kalau korang tak faham , korang boleh tanya ok . tanpa membuang masa , jom kita hilangkan navbar tu .

korang taw ke tak apa itu navigation bar ? kalau tak taw , rujuk gambar kat bawah ni . :)

1. korang tekan SINI dulu ok .

2. korang pegi kat dashboard > design > edit HTML dan cari code dibawah ni guna CTRL + F :

/* Variable definitions

3 . bila korang dah jumpa code tu , COPY code dibawah ni guna CTRL + C dan PASTE kan di ATAS code yang korang cari tadi ok. 

 #navbar-iframe {
display: none !important;
}

 4 . then korang tekan PREVIEW . jadi tak ? kalau dah , SAVE la ok . :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

pembedahan plastik


assalamualaikum kawan-kawan . korang sihat tak sekarang ? sha sihat je . malah terlebih . hehe. maklum laa SPM dah tamat dari 5 disember lagi . hari ni sha nak bagitau yang blog sha ni dah buat pembedahan plastik dah . apa pendapat korang tentang blog sha yang baru ni ? kalau ada apa-apa yang korang nak sha ubah,bagitau je kat sha k . actually sha tergerak hati nak decorate blog sha ni sebab sha tengok budak umur 12 tahun pun boleh make up blog diorang jadi cantik . memang ada wow factor la . tenks la kat mana-mana blog yang sediakan tutorial tu . tuto korang memang menjadi la .sha ni budak baru lagi dalam berblogging ni , so korang ajar dan tegur la sha kalau sha ade terbuat salah ke ,terbuat baik ke . 


sebenarnya sha dah sediakan banyak plan untuk "kehidupan" lepas SPM tapi semua tu HAMPEH derr . punya la plan nak buat lesen kereta la , kerja la , date la . haha . tapi tengok-tengok satu pon tak jadi . lepas habis SPM ni pun, baru sekali je sha keluar date . keluar dengan kawan-kawan pon sekali je . hadoiii . malang betul hidup 'penganggur' ni kan ? sha sekarang ni kerja sebagai bibik kat rumah dengan gaji dua hinggit sehari . haha . adik sha yang darjah 2 tu pun dapat duit 5 hinggit tiap-tiap hari . dah naseb badan muka kau macam bibik,sha . terima je la . =_=' . 


tapi kan , naseb baik jugak la sha tak dapat PLKN . hehe . walaupun orang lain merayu-rayu sampai keluar hingus mintak nak pegi PLKN , sha tetap tak terdetik nak pegi . dah dasar pemalas camni la . TAHNIAH la kat kawan-kawan yang dapat PLKN tu . parents pun suka kalau korang dapat . bukan suka saja-saje ,tapi suka sebab penggunaan beras kat rumah berkurangan la kalau korang takde . tapi kalau korang dapat PLKN dekat kem yang artis-artis dapat , memang syok la kan . akhirnya dapat jugak tengok live . 


p/s : untuk pengetahuan budak-budak lepasan SPM  2011 , sha cuma nak inform yang permohonan UPU fasa 2 dah dibuka . tarikh tutup nya 4 april 2012 . kalau korang nak isi , bukak je upu.mohe.gov.my ni ok ?tu laman web rasmi UPU .


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;