Tutorial : Buang Navigation Bar

Assalamualaikum . ni tutorial sha yang pertama taw . so kalau korang tak faham , korang boleh tanya ok . tanpa membuang masa , jom kita hilangkan navbar tu .

korang taw ke tak apa itu navigation bar ? kalau tak taw , rujuk gambar kat bawah ni . :)

1. korang tekan SINI dulu ok .

2. korang pegi kat dashboard > design > edit HTML dan cari code dibawah ni guna CTRL + F :

/* Variable definitions

3 . bila korang dah jumpa code tu , COPY code dibawah ni guna CTRL + C dan PASTE kan di ATAS code yang korang cari tadi ok. 

 #navbar-iframe {
display: none !important;
}

 4 . then korang tekan PREVIEW . jadi tak ? kalau dah , SAVE la ok . :)

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

No comments:

Post a Comment