Tutorial : Cute Cursor

Assalamualaikum . hai kawan-kawan . hari ni sha nak ajar korang cara nak tukar cursor . kalau korang tak faham , boleh tanya sha ye . :)

1.Mula-mula korang tekan SINI dulu . :)


2.Then , korang pegi kat dashboard > design > page elements > add a gadget > html/javascript  .

 3.copy code dibawah dan paste di ruangan html/javascript tu ok .

<style type="text/css">body, a, a:hover {cursor: url(URL CURSOR), progress;}</style><a href="URL CURSOR" target="_blank" title="Cute Cursor"><br /></a>

 4. perkataan warna pink : url cursor yang korang nak . then , bila dah siap, tekan preview . kalau dah jadi , save je la ok . :)

5.kat sini sha dah sediakan cursor untuk korang . sila la ambik , jangan malu-malu ye . :)

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur273.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur278.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur274.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur279.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur275.cur

http://cur.cursors-4u.net/cursors/cur-3/cur277.cur






♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

No comments:

Post a Comment