Tutorial : Letak Background Dalam Blog

Assalamualaikum . 
Hai . Tutorial kali ni pasal cara nak letak background dalam blog .


ha . korang nampak tak background polka dots yang warna pink tu ? korang boleh ubah background tu ikut suka hati korang . 

1.Dashboard > Design > Edit HTML 

2. korang search kod kat bawah ni guna CTRL + F .
body {

3.kalau dah jumpa , korang copy kod dibawah ni dan paste di bawah kod yang korang cari tadi .

 background:url(URL gambar);

4.kalau dah ada kod macam kat bawah , sila la delete ok dan ganti dengan yang tadi . :)

background-color:#000000;
 atau yang ni ,
background:#000000;

 5.then korang preview . dah jadi ? save terus ! :)

*Warna Pink : letak url background yang korang nak .

*boleh dapatkan background KAT SINI . pilih url yang DIRECT LINK tu ye .

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

No comments:

Post a Comment