Menuju masa hadapan :)

Happy thursday readers . minggu depan dah masuk bulan baru . bulan yang mungkin akan memenatkan aku . wahhh . macam best je kan . keputusan samaada aku layak ke tak pergi interview program khas JPA , keputusan UPU yang akan menentukan aku dapat masuk Uni mana , shopping barang-barang keperluan untuk masuk Uni lagi . part yang paling best tu mestilah shopping kan . hehe . btw , kmarin aku dah semak keputusan kemasukan ke matrikulasi 2012/2013 . aku dapat pergi kat kolej matrikulasi PERLIS . dia nak suruh aku pergi Langkawi laaaa tuuuu kan ? haha . best jugak wei . dapat usha mat-mat saleh kat situ . dapat borong coklat kat Haji Ismail Group. Setiap kali nak balik rumah , mesti beli kat mama set pinggan mangkuk . *memangdasarperempuan :p

Tadi aku pergi shoot gambar passport . Malu betul aku tadi . Mamat yang tolong hambek gambar tu handsome gilerr kowt . errr , MAAFKAN SAYA *ala-ala zizan . Secara automatik , senyuman ku berganda .perasaan malu semakin menebal.  oh tidak . *apasal tetiba gedik je entry aku kali ni . 

Mama cakap nak gambar berapa keping . erm , aku cuma cakap tak tahu je . then , mama cakap kat orang kedai tu . "gambar tu buat 36 keping la " .waahhh .  mengalahkan Neelofa pulak . then , aku tanya mama , "comel ke tak gambar ni" (dalam standard form untuk memahamkan korang) . Mama cakap "apasal tembam sangat pipi neh " . Dengan rasa rendah diri nya , aku cakap berat badan aku dah naik 3kg sejak duduk rumah ni . alaaa . tembam pon tembam laa . janji cute . hahaha *gelaksampaistroke

Then , aku mesej cik boyfie . "awak , nak tengok gambar passport saya yang 'cute' lagi 'comel' tak ?" . dia reply . "nak . " . jawapan dia memang tak ikhlas kan . kahkah . macam la aku kisah kalau dia tak nak tengok pon . 
secara konklusinya , siapa nak tengok gambar passport aku ?? siapa excited nak tengok ?? SAYA . SAYA !!

see . pipi TEMBAM kan ? gara-gara lemak 3kg  . 
ok . akibat terlampau gedik melihat abang camera man yang handsome , aku jadi tersipu-sipu malu . MAAFKAN SAYA . apa pendapat korang tentang gambar aku ? adiosss . :)))

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Siapakah ?

Olaaaa . dah lama la tak update blog (padahal baru berapa hari kan ? . :p ) . hehe . cuba tengok tajuk kat atas tu . hmm . siapakah ? siapakah apa ? cuba korang teka . kalau betul , aku bagi gula-gula seposen dua . teeet . masa menjawab dah habis . nasib baik , kalau tak rugi gula-gula aku . sebenarnya siapakah adalah ditujukan kepada manusia . bukan animal yerr .kalau untuk animal , kita tak guna siapa , kita guna apa . eh,apasal aku tetiba jer jadi nerd neh ? aigooo . ok2 . back to normal . 

Sebenarnya aku pun tertanya-tanya siapakah manusia itu . Alaa . muka tak de la comel sangat , tapi kenapa la aku asyik teringat kat dia je . sape orang tu ? begini cerita nya . 

pada suatu hari . jeng,jeng,jeng . woi , korang ingat ni cerita seram ke ? aku bukan david teo nak buat cerita camtu . then , aku bangun pagi dengan gembira . ohhh,segarnya udara pagi . aku lihat henset ku . perghh . orang tu la .yang aku asyik duk teringat . memang annoying kan aku la . bangun-bangun dah tengok dia . tapi comel la pulak bila tengok banyak-banyak kali kan . so , aku buat keputusan untuk tengok banyak kali . err , heeee . Setelah hampir 5 minit melihat wajah comel tersebut , aku bangun untuk mandi . Ketika hendak mengambil air di dalam baldi , aku ternampak wajah manusia tadi . waahhh . nampak muka dia la dalam air . tengok . dah tergendala aktiviti aku . Dengan cepat aku mandi dan tergesa-gesa keluar .

Ketika menghadap cermin , sekali lagi wajah itu muncul . Kenapa aku asyik nampak dia je ? angau ke ? Takpe la . dah nampak tu layan je la . aku tetap sabar sambil berfikir . sape la orang tu ?

Then , bila aku bukak facebook(fb) . 

mai aiiii . muka ni lagi . dah takde muka orang lain ke dalam dunia ni ? cisss . boleh dia buat peace kat aku ? memang makan penampar betul la . dah la aku dah lama cuak dengan budak ni tapi dia buat derkk je . muka memang innocent . kalau korang duk kat tempat aku , aku rasa dah lama dah korang bakar budak ni . Huh . comel pulak gambar fb dy .jeles betul aku . tapi aku rasa gambar edit tu . kalau nak bandingkan dengan aku , memang aku lagi comel la kan ? *wink2 .

so , kesimpulannya . korang nak tengok tak budak tu ? ni ha . tengok la puas2 . muka ni memang annoying kan aku je . 

ni la manusia tu . mana tak annoying . muka cam aku kowt . nama pon sama . ish3 . :p


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Langkawi versi 1

Annyeong Haseyo readers ! Entry kali ni pasal aku lagi . dan lagi dan lagi . nasib la korang jadi follower aku kan . hehe . jangan sentap nooo . try korang usha tajuk entry kat atas tu . hari ni aku nak cheritha kisah aku pegi Langkawi baru-baru ni . Alaaa . bukan nye banyak pon versi yang aku nak buat . ada laaa dalam 5 keatas . haha . IJK (I'm Just Kidding) la sayang . So,malam Selasa tu aku dah bertolak pergi Langkawi . erm , aku bawak pilot . pilot bas ye adik2 sekalian .  Actually aku ikut rombongan SK Bunut Susu . Hanya para guru sahaja yang ada . Alaaa . Tarak best betul laa . Aku nak usha bebudak kecil pun tarak boleh . Nasib baik jugak la . Kalau tak , memang terserlah kegatalan aku mengorat budak kecik . :p

Perjalanan ke sana berjalan dengan lancar . Fuhh . Lega yang teramat . Tapi dalam bas tu , aku asyik duk teringat kat cik boyfie aku je . Last-last aku tido . Nasib baik dia tak ganggu aku dalam mimpi .Kalau tak , memang aku hempuk dah budak tu . Bila dah sampai , terus pegi jeti . Sebab sampai awal , aku sempat photo shoot dulu sementara menunggu feri.

Haha . Muka tak cukup tidur . cam mayat hidup . errr . :))

Tepat pukul 8.15 pagi .
ting-tong . perhatian kepada pelancong yang akan menaiki feri pada pukul 8.15 pagi , sila beratur di pintu masuk  sekarang juga . Wahh . Berdebar dah aku nih .
Alin : sa , feri kito sapa doh . 
Aku : ho , tak sabar doh nih . naik feri pon terasa srupo naik kapal titanic . haha .
Alin : gilo slalu la mu neh .
Aku : janji aku ENJOY !!
Alin : aku harap kita akan dapat pengalaman yang tak akan dilupakan . 
Maka dengan itu , berbaris la kitorang ke dalam feri tersebut . Muka memang excited giler . nak tengok ?



sejuk giler . aku rilex je . (padahal bibir dah biru)



"Sayang , alin dah naik feri ni .Kalau la sayang ada " . 



Ish3 . Posing apakah itu ? ce teka ? ^_^


Perjalanan memakan masa selama sejam . tapi terasa sekejap disebabkan kehadiran mamat-mamat hensem diatas feri ye . Aku dan Alin mengambil peluang mencuci mata sepuas-puasnya . Eye mo tidak diperlukan lagi . :))


so,apa pendapat korang ? bagi yang tengah mencari calon suami ke,mak mertua ke ,boleh la naik feri . sekian . 


akan bersambung.....

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Tutorial : Cute Scrollbar

Olaaa . haha . macam ayat cik boyfie aku je kan ? err . actually aku nak buat tutorial pasal scrollbar hari ni . sebelum aku lupa , baik aku ajar korang cepat-cepat . bagi korang yang dah tahu tu tak payah la korang nak buat jugak . tuto ni bagi yang tak tahu je ok darling ? hehe . so , let's go !

sebelum tu aku nak tanya . korang kenal ke tak scrollbar tu apa? bagi yang dah kenal tu bagus la . tapi bagi yang tak kenal , boleh usha gambar kat bawah ni ye ? ^_^


haaa . nampak tak anak panah tu tunjuk kat mana ? tu la scrollbar . hehe . nak buat scrollbar camtu tak ? kalau nak , jom ikut tuto ni ye sayang ? :))

Dashboard -> Design -> Edit Html -> Tick Expands Widget

Ctrl + F , cari code
]]></b:skin>
 Copy paste code dekat bawah ni pulak DIATAS code tadi .

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background:#FDEEF4;
}

::-webkit-scrollbar-track-piece  {
background-color:#FDEEF4;
border:1px dotted #64C4EA;
}

::-webkit-scrollbar-thumb {
background:url(URL GAMBAR);
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

HIJAU : warna background scrollbar
MERAH : letak url gambar yang korang nak .
BIRU : korang boleh tukar samaada nak solid , dotted atau dashed
PURPLE : warna bagi dotted korang . code warna DISINI atau SINI

Preview dulu lepas tu baru save okey dear !

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Cara terbaru virus HIV tersebar ?




Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya... Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau
telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati... Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai dan menimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.

2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.Terdapat kes di Australia di mana kanak kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.

3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi 'Welcome to the real world, you are now HIV positive' . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat
virus HIV. Ianya berlaku di Hawaii jadi berhati-hati... ...

4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembalikan syiling, mesin air minuman... jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling... .mungkin terdapat jarum penyuntik di
dalamnya.

5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya
meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos Order di tempat lain. Ini adalah nyawa anda.

Sila SEBARKAN maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja ok ? ^_^
kalau dah sakit tu,sakit la sorang-sorang . jangan libatkan orang lain . buat susah je .peace !

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Maaf ke Tak Maaf ?


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

You and Me

Hehe . tengok tajuk pun dah taw aku nak cakap pasal apa . adoyaaiii . banyak betul pakwe aku . setiap post mesti orang laen . haha . aku tak mintak semua tu . anggap je takde jodoh . errr . ye ke ? 5 APRIL 2012 . bermakna betul tarikh tu . ada apa ye ? alaaa . cuba korang tengok 'a thousand years' aku tu . cuba kira tarikh seminggu 2 hari sebelum tarikh post ni . dapat tak 5 April 2012 ? hehe . Actually aku dan dia dah lama "kenal" . tapi kitorang tak ingat tarih kitorang "kenal" tu . So,kami pilih 5 April untuk hari kami . 

hadiah sebagai penyeri hari kami .

cantik tak ? hehe . terharu sangat . :)))

Dia bagi gelang tu kat aku sebagai tanda kitorang bertunang kapel . Saja la tu bagi gelang kat aku sebab nak suruh aku trima dia . haha . Aku makan la jugak rasuah sikit-sikit . Sayang , lain kali bagi banyak2 ye . habib jewel ke , refflesia ke . haha . 

Meh aku citer sikit perangai "orang tua" naili ni . Disebabkan umur dia 2 tahun lagi tua dari aku , aku panggil dia "orang tua" ye . Dia ni ermmmmm .. macam mana eh ? alaaa . macam dalam gambar tu la . cute2 camtu . yang tak berapa nak tinggi tu . haha . tapi ada satu benda yang aku dengki pasal dia . erm . mata dia warna hazel . huh . sumpah aku meyampah . hehe . dia ni my senior kat sekolah dulu . tuannya gila-gila . caring yang terlebih,memang mengalahkan doktor .Hobi dia hari-hari ialah berangan yang dia tu perfect . hehe . banyak la awak punya perfect . perasan je lebih . :p 

tapi dia baik . dia banyak bagi nasihat kat aku .selalu je dia cakap " awak , jangan nakal-nakal tau. " . hehe . macam tau-tau je aku ni nakal .dia buat aku rasa cam aku ni kawan baik + gf dia. senang untuk aku share semua benda dengan dia . dia sabar je dengan perangai aku yang bagai ehem2 ni . insyaALLAH aku akan repair perangai aku sikit-sikit untuk jadi yang terbaik untuk dia . 

thank you so much ,my dear naili .  ilysm and 4 a thousand years . <3


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

It's Hurt

It's hurt when you opened someone profile and you saw this . "sorry . this page is not available." .  that's means you have been blocked by her or him . Sedih betul rasanya hati ni . Walaupun aku anggap dia sebagai kawan je tapi aku tetap sayang dia . sayang sebagai kawan . Aku sedih bila orang buat camtu kat aku sebab aku rasa aku dah buat dia terluka . I'm sorry,friend . Awk , walaupun kita dah tak macam dulu , saya tetap harap kita dapat berkawan . :))



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

A Graduation Day .

Hai readers . tepat pada tarikh yang comel iaitu 5 April 2012 yang lepas . haha . skema giler dowh ayat aku . actually pada hari tu , sekolah nenek aku ada buat majlis graduasi untuk pelajar-pelajar lepasan SPM 2011 . dan aku tercalon la untuk bergelar graduan pada hari tu . haha . pelajar yang mendapat sekurang-kurangnya C dalam semua mata pelajaran je yang dapat hadir dalam majlis ni .so,aku ? mmg la xde C . Untuk pengetahuan korang , aku cuma dapat 9A je untuk SPM 2011 tu . agak sedih tapi aku dah bersyukur .

wif me , cik yan . one of my bff . love u lah syg .


me wif my mama . mmuahhhh !!


wif arief or dikenali dgn nama ah chong . 

ehem . teka la sape . haha .

pada tarikh tu jugak la . ada orang melamar aku . eh ? melamar untuk jadi girfriend laaaa . hehe . 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

A Thousand Years

Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
Watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
Standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

I have died everyday waiting for you

Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more



p/s:i dedicate this song to you,naili irfan.

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

ketika DIA memilihmu untukku

Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi ‘kita’..
Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;