BAGAIMANA MASA DEPANKU

Hello readers and followers . Do you have a nice day ?? I got a bad day . hehe . Why ? The Chemistry 2 paper was so difficult . I just can pray that i will not fail for that subject . Amin . Ok . Going back to our topic . Macam mana masa depan aku nanti ye ? Adakah aku akan dapat kerja yang aku nak ? Atau adakah kerjaya aku nanti memang terang-terang lain daripada apa yang aku harapkan ? Dengan siapa aku akan kahwin ea ? hehe . Bila dah sebut pasal masa depan , of cozzz la automatik fikir pasal tu . Adakah aku akan kahwin dengan orang yang aku kenal ? ataupun sebaliknya ? hmm . Quite difficult to think about it . Belajar pun tak habis lagi . Jangan nak mengada fikir pasal kahwin (mak aku cakap , bukan aku ye) . 

Dulu masa kecik-kecik dan umur setahun jagung bakar , cikgu selalu tanya nanti dah besar nak jadi apa . Cikgu ni takde soalan lain ke nak tanya , dah beriban anak murid dia . Asyik-asyik soalan tu jugak dia tanya . Ala , korang pon suka kan kalau cikgu tanya pasal tu. Kerjaya yang paling glamor masa kecik-kecik dulu mesti doktor , jurutera , guru . Kalau budak tu update sikit , keluar la cita-cita dia nak jadi astronaut . Apa itu astronaut ? Ala , takkan tu pun tak taw . Orang yang selalu pasang ASTRO kat rumah kita tu . Yang tu la ASTRONAUT . Tinggi betul cita-cita budak kecik-kecik ni kan . Tu masa aku dulu la . Masa budak-budak sekarang , cikgu tanya nak jadi apa , diorang pun mula la menjawab,

Murid A: Saya nak jadi pilot la cikgu . Sebab pilot handsome . Saya nak jadi macam Aaron Aziz dalam cerita Adam dan Hawa tu . 

Murid B : Saya nak jadi macam Neelofa je . Boleh pakai baju seksi-seksi , nanti masuk berita . Then orang gosip , nanti glamor la saya,cikgu . 

Murid C : Cita-cita saya takde la hebat macam diorang,cikgu . Saya cuma nak jadi macam JUSTIN BIEBER je . *ok . lempang je budak camni 




Sape pernah beli benda ni , cepat komen !! hehe 


Ok . Yang ni aku mengaku aku pernah main . hahaha . Love u so much, TIANG !!


Handphone zaman sekarang dah nak sama besar dengan benda ni dah . Benda ni pun touch screen jugak . :p

Masa depan saya nanti dah takde benda-benda ni semua . Kalau ada pun dalam muzium je kot . Kalau zaman sekarang ada budak-budak still main chewing gum lipas kat atas tu , mesti dah kena lempang dengan kawan dia kan ? Maklum la , budak-budak sekarang dah manja . Semua nak jadi manja macam Iphone . Kekadang korang kena la jadi kebal cam Nokia 3310 sikit. 


Ha , nampak tak kekebalan yang terserlah disitu ? Patot la train asyik accident je sekarang . 

By the way , apa yang aku nak simpulkan kat sini ialah kita tak payah nak fikir-fikir sangat pasal masa depan kita ni . ALLAH dah tentukan apa masa depan kita . Mana la syarikat nokia tahu yang Nokia 3310 ni akhirnya membawa kepada kecelakaan train . Err . apakah motif aku ni sebenarnya ? hehe .. Apa yang aku taw ialah cita-cita aku nak jadi engineer dah semakin pudar . haha . susah doe . :p

ok . nampaknya setakat ni je la bebelan saya yang motifnya tercampak entah ke mana . Otak dah mengalami kesesakan lalulintas akibat tidak tidur kebelakangan ini . Wish me luck for my final exam ok . TQ for reading !! (^_^)

ASSALAMUALAIKUM 

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Dapat S3 !!

Hi guys . Tak sabar nya nak bagitau !! haha . I got my dreamy phone !! ok . sangat teruja . Actually aku dah lama mengidam samsung galaxy S3 ni . Akhirnya dapat jugak . Alhamdulillah . Aku beli benda alah ni dengan duit aku taw , dan sedikit dari sponsor . haha . Tq bagi yang orang yang baik hati tu ye (^_^) . Aku dah tak tahu nak cakap apa lagi . Jom usha sikit phone baru aku ni . Kahkahkah . :p


bila dah dapat , kita usha la benda kat dalam pulak . semua dia dah bagi . Tadi aku dah order casing s3 secara online . malas la aku nak pegi carik . buat penat aku berjalan je . so , nak tengok casing yang aku tempah ? errm , tak payah lagi la . nanti dah sampai , aku tunjuk kat korang ye . :))

Aku sangat berpuas hati dengan S3 ni . Screen besar . Best betul bila tengok video . Image pun terang dan sharp . Aku rasa macam screen tu lagi better dari mata aku . Nama lagi HD Amoled kan . Fungsi dia sama je macam yang dalam iklan tu . 




For your information , that's is not my lappy ok . That's my friend's lappy . Hahaha . So , tu je yang aku dapat kongsi dengan korang buat masa ni . Just to share my happiness with uollzz . haha . Ok . bye !!

p/s: cerita di atas hanya rekaan semata-mata . Sebenarnya aku masih menabung untuk beli benda alah ni . See ya ! :p

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Copycat

Hi guys . Let's start our day with



COPYCAT . I'm sorry but i can't stand them . I really hate copycat . Agaknya diorang ni dah takde kerja lain nak buat . Asyik nak tiru orang je . Diorang ni takde matlamat hidup ke ? Aku tak faham la korang ni . Apa yang korang nak sebenarnya ? Please live by your own . Don't disturb me . I don't have time to think about this kind of stupidity . Please be matured . Grow up ! You are not kid anymore . Takkan la semua benda yang aku buat korang nak tiru . Tetiba i feel like i'm an entertainer . *ok.dreaming. 

Copycats , you should be you . Do not copy others attitude . You're special . You're the one that born with some attitude that only you have it . Hargai la sikit apa ALLAH dah bagi . Ni tak , orang pakai baju pink , korang pun menyibuk la nak pakai baju warna sama . Orang makan roti , korang pun nak makan roti jugak . Orang tulis entry pasal dia sakit perut , korang pun nak tulis jugak . Mana letaknya kelebihan korang ?? Bagus sangat ke orang tu sampai korang nak tiru dia ? Tolong la jangan jadi bodoh sangat . Kadang-kadang aku rimas hidup dikelilingi orang macam ni . Aku ni bukan la siapa-siapa . Aku manusia biasa je . Kalau nak tiru sangat apa yang orang tu buat, cari la orang yang lebih bagus dari aku . Aku sendiri banyak kekurangan . So , stop copying what i've done . 





♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

Aurat

Ingin saya share sedikit cerita mengenai aurat . Bila terbaca status-status facebooker and twitterian mengenai aurat , saya sedikit kecewa mnegenai pandangan mereka . AURAT WAJIB DITUTUP ! yes , it's are 10000% true but you are wrong about the concept . Sometimes , i heard my friend , especially the boys , are
judging us as the women to cover our aurat dengan cara wearing the "tudung labuh" . It's not wajib to wear the "tudung labuh" because apa yang wajib ialah menutup aurat , bukan bertudung . Even kita pakai selendang ke apa , tudung bawal ke tapi tutup aurat , itu adalah tidak berdosa .

Pernah terjadi suatu peristiwa dimana semasa aku ke kafe universiti , aku ternampak seorang perempuan yang tidak memakai tudung dan membiarkan rambutnya menjadi tontonan umum . Alangkah kecewanya aku bila aku mendapat tahu bahawa bila dia pergi ke kuliah , dia selalu memakai tudung . Bila ditanya ,

"mengapakah awak memakai tudung semasa pergi ke kuliah? "

si dia menjawab ,

" saya memakai tudung kerana saya malas nak uruskan rambut saya bila waktu pagi , kena keringkan lagi , sikat lagi . Nanti lambat la saya nak pergi kelas . Lagipun saya nak menghormati ilmu . "

Ia adalah sangat baik untuk menghormati ilmu tetapi pada pandangan ALLAH , sia-sia sahaja usaha dia memakai tudung itu . Ibarat seorang pelacur yang sembahyang . SubhanALLAH . sama-sama la kita berharap dia akan berasa insaf dan akan perbetulkan niat dia memakai tudung itu . ISLAM itu sebenarnya berasal dari diri kita sendiri .Apakah bezanya kita dengan non-muslims jika kita tidak menutup aurat ? Gembirakah kita apabila agama suci kita musnah dan dipandang rendah oleh masyarakat non-muslims gara-gara tidak menutup aurat?

Bila kita sudah menutup aurat , belajar la untuk memperbaiki yang lain . tingkatkan amalan-amalan yang membolehkan kita menerima keredhaan ALLAH dan membuat orang berfikir bahawa ISLAM is really beautiful .



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;

MATLAMAT SEORANG BAKAL ENGINEER

Hye and hope u guys have a nice day for today . Me proudly said that i'm a future engineer to be . To be a really2 dedicated and good engineer is not easy . I just got pointer 3.0 in my mid sem exam . so sad :((
but i realised that i should change for my sake . and also for my mom and dad's sake . I rejected the JPA's offer to study at Cambridge University , United Kingdom because i do not want to becoming someone else except ENGINEER . InsyaALLAH . 





that's is the Cambridge University where i should go . I want the scholarship but i change my mind to study at   Malaysia ONLY . so , i rejected the scholarship and struggling for another scholarship from JPA after i've finished my asasi at University of Malaya . There are another 6 months to finish it . Now , my final exam is just around the corner . Everyone gets stres and some still doing their same hobbies . Just "LAZY"ing , did not attend the classes , hangout with their boyfriend and girlfriend . Such a waste of time . 

My mission for asasi is i want to achieve the highest CGPA or pointer that i qualified to get . I know that i will not get 4 flat because my mid sem exam's result will influence my CGPA . So , if Faculty of Engineering of University of Malaya accept me to further my studies there , i strongly determined to get the first class honour of Engineering . I did not decide yet what course i will choose but it totally have to relate with engineering . 

my motivation comes from a story of an oil and gas engineer of University of Malaya . :))

♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Sha ! Like Kalau Suka ! ♥

;